Про Hot Wheels Unleashed


Гонка для дуже дивної аудиторії. Користуючись мапою ви проходите трасу одну за одною, і незважаючи на обрану складність тип гонки "рекорд кола" не адаптується до складності. Аби пройти подібні рівні потрібно вибити гарну машину зі скриньок, та вміти гарно керувати. І якщо у дитини це викликає відторження то у батька, навпаки - зацікавленість. Згодом виявляється що гарної машинки та хвацького шофера недостатньо - для проходження рівня обов'язково потрібно зрізати. І якщо у середині гри це досить логічні напрямки траси, то на фінальних етапах це перетворюється на проходження кола "без права на помилку", вміле дрифтування для постійного прискорення, зрізання траси у непередбачуваних місцях.

Цільова аудиторія мені не дуже зрозуміла - поціновувачі Hot Wheels відвалюються, а старша аудиторія мабуть не так цікавиться подібним. Проте мене "виклик" затягнув. Проблем з вибиванням машини немає, якщо тобі випадає повтор - ти можеш її розібрати, а за деталі поліпшити іншу модель. Валюта конвертується один до одного тож втрат немає, але постійне "довбання" коробок напружує. Внутрішньої валюти вистачає (дається за проходження гоночних рівнів), але купувати краще повний набір, аби проходити рівномірно по всіх світах.

Графіка гарна, фантастична підбірка електронного біту у музикальному супроводженні, скажені траси та адаптовані ефекти з наборів Hot Wheels. Приємний дрифт, та механіка заповнення прискорення - багато машинок відчуваються по різному. Розділений екран, редактор трас - на популярних рівнях можна кататися у багатокористувацькій грі. Штучний інтелект гарний, - тримати довго противника за спойлером не вийде, рухається він прямолінійно, проте для першого місця доведеться використовувати багато технік і інколи сподіватися на вдачу.

Можливо гра для батька та дитини, можливо для того очікує на "виклик" у грі, хто буде їздити трасою для пошуку "зрізок", можливо для палких фанатів. Мені сподобалося - було неочікувано складно, музично і весело.

[7/10]

Коментарі