Про F1 2018


Гра в котрий раз доводить що це напружений, командний спорт. Я знову відкрив глибину симуляції та складність спорту. Формула 1 це не про майстерність одного пілоту, а про команду. Деякі команди відчутно стартують з перевагою в авто, через великі бюджети і гарних інженерів. Умовно є розділ на три порядки, кожна команда намагається пробитися у вищий. У цій грі вам необхідно спробувати себе на такому шляху.

Для мене виявилося відкриттям, коли ти підлаштовуєш під себе складність і виконуєш завдання команди. Завдання - не приїхати першим (болід не тягне), а намагатися вийти на місце у контракті. І тут надважливе - проходити тести у тренуванні перед кожною гонкою: правильні повороти, економія палива, рекуперація енергії, імітація кваліфікації і гонки для розрахунків палива та типу резини. В результаті отримаєте очки технологій, котрі витрачаєте на вдосконалення боліду. Вдосконалений болід, дійсно їде швидше і надійніше. До того ще й напарник починає показувати ліпші результати. Надійність компонентів дуже важлива, оскільки за правилами обмежена кількість запасних компонентів. Наприклад, зламали коробку передач - замінюйте з втратою місця на стартовій решітці після кваліфікації. І це все додає вагомий менеджмент в середині гри, котрий я раніше пропускав.

Тонке налаштування складності (помічники та шкала 1-100), фантастичний звук, глибокий менеджмент, багато напружених моментів котрі створює симуляція (привіт, safety-car), не прохідна Монако. Однозначна рекомендація як симулятора по ліцензії, котрої треба відповідати на якісному рівні, та досвіду Codemasters. Для розуміння деяких правил довелося читати правила, дивитися відео - отаке занурення.

9/10

Коментарі